Snel zoeken in aanbod
uitgebreid zoeken

Iets anders aankopen? Neem je eigen makelaar mee!

Je hebt bij een andere makelaar of via een particulier een woning gezien waar je helemaal verliefd op bent geworden. Om je niet alleen door je emoties te laten leiden neem jij je eigen makelaar mee. Kost weinig, bespaart veel. Behoorlijk wat mensen hebben wij al blij kunnen maken.

Door deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart een aankoopmakelaar voor jou duizenden euro’s en veel tijd en problemen. De kosten van een eigen makelaar verdien je snel terug door:

  • Inzicht in de waarde van de woning
  • Een lagere koopprijs dan jezelf zou kunnen realiseren
  • Noodzakelijke juridische informatie over de woning, zoals: erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars, bouwkundige staat (moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd, onder welke voorwaarden en met welke omschrijving), bestemmingsplan e.d.
  • Op het juiste moment in de onderhandelingen de voorwaarden van de koop, overname roerende zaken en transportdatum naar voren brengen
  • Tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken

Wat kost een Iets Anders aankoopmakelaar?
Iets Anders aankooppakket met prestatiebeloning: € 795,-- + 10% succesfee over het verschil tussen vraagprijs en uiteindelijke koopsom.

Deze volledige begeleiding bestaat uit de volgende zaken.
Nadat je zelf de eerste bezichtiging hebt gedaan neem je voor de tweede keer je eigen aankoopmakelaar mee. Vooraf zijn uiteraard je woonwensen keurig in kaart gebracht.
Tijdens de bezichtiging bekijken we de woning bouwkundig en duiden je op eventuele kritische punten.
Naderhand spreken we de boel met je door en geven advies over de reële waarde van de woning.
Samen overleggen we over de beste aankoopstrategie. We staan je daarin bij over juridisch advies/ bestemmingsplan/ bouwmogelijkheden/ erfdienstbaarheden en mogelijke kettingbedingen.
Vervolgens pakken wij de volledige (prijs)onderhandelingen voor je op en helpen we je bij de opmaak van de koopakte.
Wij verzorgen vlak voor het notarieel transport de eindinspectie en noteren samen met jou de meterstanden van gas, water en elektra. Ook lezen wij over de schouder mee met de eigendomsakte.
Zijn er nog zaken die vragen oproepen, ook na het notarieel transport, dan kun je ons bellen. Wij willen dat je zonder problemen geniet op je nieuwe woonstek.

Zinnig om nog te weten:
  • Tarieven exclusief 21% BTW. Je betaalt pas bij het notarieel transport.
  • Als de aankoop van het huis van je keuze niet leidt tot een aankoop, dan ben je € 295,--verschuldigd voor de bezichtiging, advisering en kadastrale recherche.
  • Ga je binnen vier maanden over tot de aankoop van een andere woning, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de afrekening.
  • Wij houden desgewenst ruggespraak met onze (binnenhuis-/ tuin-) architect.
  • Via onze hypotheekadviseur krijg je desgewenst, zonder kosten, een onafhankelijk financieel advies over je hypotheekmogelijkheden en zicht op verzekeringen.

Inruilen woning mogelijk!
Om zaken op een creatieve manier vlot te trekken, is het soms mogelijk om je huidige woning te ruilen tegen je nieuwe woning.
Hierbij kijken wij niet alleen naar één op één ruil, maar betrekken er indien nodig meerdere woning bij. Soms zelfs woningen die niet te koop staan.
Verkoopplannen?
Bel voor een gratis waardebepaling met ons team