Snel zoeken in aanbod
uitgebreid zoeken

Verkoop

Stap 1: Kennismaken en prijsopgave

Tijdens een vrijblijvend gesprek bij je woning geven we toelichting over wat wij voor je kunnen betekenen. We bekijken je woning, horen graag waarom jij die wilt verkopen en drinken een kopje koffie. Naar aanleiding van ons vooronderzoek en de eerste indruk geven we alvast een indicatie van de waarde van jouw woning. Omdat dit een eerste kennismakingsgesprek is, nemen wij de kosten hiervan voor onze rekening.


Stap 2: Woning opnemen en afspraken

Als je hebt gekozen voor ons als verkoopmakelaar, dan komen we zo snel mogelijk langs om alle gegevens van de woning te noteren. Ook spreken we af wat de definitieve vraagprijs wordt. Samen met jou bepalen we hoe we je woning zo goed mogelijk en onderscheidend in de markt gaan zetten, welke doelgroep we aan willen spreken en welke kosten daar aan zijn verbonden.


Stap 3: Woning verkoopklaar maken

Het is belangrijk om de woning in één keer goed te presenteren, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant! Graag adviseren wij je hierover. Goed om te weten, is dat wij enthousiaste professionals in huis hebben die je kunnen helpen bij het verkoopklaar maken van je woning en de tuin.


Stap 4: Presentatie voorbereiden

Wanneer jij en de woning er klaar voor zijn komt onze fotograaf langs om een fotoreportage te maken. Van ons ontvang je ook de websitetekst. Afhankelijk van de aanwezige plattegronden komt er een architect langs om de woning in te meten. Wij voegen dit allemaal samen tot een mooie online en offline presentatie.


Stap 5: Promotie

Wij vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zien dat je woning te koop staat! Uiteraard plaatsen wij daarom een ‘te koop bord’ in de tuin. Ook verschijnt je woning uitgebreid op onze website, Funda en andere woningwebsites. Daarnaast bereiken wij een grote doelgroep met de inzet van onze social media kanalen.

Jullie woning in de verkoop zetten en rustig achterover leunen is bij ons geen optie. We gaan actief en creatief op zoek naar de juiste koper. ‘Onze’ zoekers die bij jouw woning passen krijgen van ons bericht. Als het bij je woning past ontwikkelen we persoonlijk promotiemateriaal. Ook starten we social media campagnes op als dit nodig is. We doen er alles aan om de juiste doelgroep te bereiken!


Stap 6: Bezichtigingen

Wij maken een feestje van bezichtigingen! Als jij ervoor zorgt dat de woning opgeruimd is, komen wij met koffie en Iets Lekkers langs zodat de geïnteresseerde sfeer kan proeven. Zo krijgen wij meteen een goed beeld van de potentiële koper. Na de bezichtiging koppelen wij terug hoe het is geweest en wat de eventuele vervolgstrategie is.


Stap 7: Tussentijdse evaluatie

Niet iedere woning wordt na de eerste bezichtiging verkocht. Daarom is het belangrijk om met elkaar in contact te blijven. Elke week hebben wij als team werkoverleg en passeert elke te koop staande woning de revue. Feedback van kijkers gebruiken we als input om eventueel de woningpresentatie en verkoopstrategie aan te passen. Natuurlijk altijd in overleg!


Stap 8: De onderhandelingen

Als er een bod op je woning gedaan wordt nemen we direct contact met je op. Wij vinden het belangrijk om het beste resultaat te bereiken. Dat is dus niet alleen een goede prijs voor je woning; we kijken ook naar de opleverdatum en de ontbindende voorwaarden die de potentiële koper stelt. Zijn er onverhoopt meerdere biedingen, dan bepalen we in nauw overleg met jou de strategie die we willen volgen voor het hoogst haalbare resultaat.


Stap 9: Koopakte ondertekenen

Hebben we een deal met een koper weten te maken, dan zorgen wij er voor dat dit allemaal op papier komt te staan in de koopakte. Zowel jij als de koper ontvangt een concept van de koopakte per email. Zodra iedereen het eens over de inhoud maken we een afspraak op ons kantoor voor verdere uitleg en ondertekening. Daar maken we graag een feestje van!

Na een periode van 4 tot 8 weken, waarin de koper zijn financiën regelt, is de woning echt verkocht!


Stap 10: Naar de notaris

Kort voor we naar de notaris gaan doen we eerst een eindinspectie van je woning. We nemen dan ook de meterstanden op. Na de inspectie gaan we naar de notaris waar de akte getekend wordt en de sleutels worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.